Dr. Fellegi & Winkler

mediátor képzés

Intenzív, akkreditált mediátor képzés

a professzionális és tudatos konfliktuskezelésért

KÉPZÉSI IDŐPONTOK ITT

Következő alapképzés: 2019. Szeptember 30.

Következő FÉLNAPOS továbbképzés: 2019. november 9. VÁLÁSI MEDIÁCIÓ

Következő 3 NAPOS továbbképzés: 2019. október 28-30. SZUPERVÍZIÓ A TERMÉSZETBEN

Itt jelentkezhet.

Húszéves korom óta tudom, hogy tanítani fogok.

Negyvenéves korom óta azt is, hogy mediációt.

Hatvanig ezzel biztosan elleszek.

Akkor majd újra kitalálok valamit.

 

Mára odáig jutottam, hogy azzal próbálok foglalkozni, ami érdekel és élvezetet nyújt. Van családom, két lányom, két diplomám, és egy sikeres fordítóirodát vezetek – mindez az életemnek a hagyományos része.

Mediátori szerepem az, amely rendre kihoz a komfortzónámból. Minden eset más és más, mindegyik egy új történet, egy megoldandó feladat. Rendre részévé válok egy családnak vagy egy párkapcsolatnak, pár hétig, hónapig az ő életüket is élem, vagy talán inkább ők vannak velem a gondolataimban. Aztán – szerencsére többnyire sikeresen – megoldódik az ügyük, és elválnak útjaink.

Érdekes módon bennem minden eset, mint egy film, tovább pörög, gyakran képzelem el, vajon hogyan élhetnek korábbi megbízóim, mi lehet velük. Vajon jól végezetem-e a feladatomat, kihasználtam-e az összes lehetőséget arra, hogy a problémájuk megoldásában segítsek.

A mediáció nem egzakt tudomány. Ettől érdekes is, de ez a tény állandó dilemmáim okozója is. Azoké a dilemmáké, amelyekkel mindenkinek kezdenie kell valamit. Én legszívesebben megosztom ezeket diákjaimmal. Ez ugyanis azt a bizonyos win-win-t eredményezi, amelyet mi mediátorok folyton keresünk.

Nekem jólesik kibeszélni ezeket, megvitatni olyan friss, nem rutinos gondolkodású emberekkel, akik rendre hozzátesznek a történeteimhez valamit. Néha csak egy szempontot, néha az enyémtől különböző 

élettapasztalatot, néha feltesznek egy kérdést. És én ezekből tanulok.

Ők pedig abból profitálnak, hogy nem csak a tananyag szárazságával szembesítem őket, hanem pont azzal, amitől gyönyörű a mediátori szakma. Hogy minden eset is másképp egyforma. Kinyitok nekik egy könyvet, az én saját könyvemet, amelyben a saját felfogásom, tapasztalatom, és a saját pályám áll. A saját dilemmáim, saját tapasztalataim, saját kérdőjeleim.

Hiszek abban, hogy ha mindez kiegészíti azt a szakmaiságot, elméleti tudást, és nonprofit szektoros, valamint nemzetközi tapasztalatot, amit dr. Fellegi Borbála képvisel, olyan képzést eredményez, amelyre jó érzéssel gondolok bármilyen kontextusban.

Az általunk megírt tananyag számos ponton új elemeket tartalmaz a többi hasonló tanfolyamhoz képest. A nálunk végzett mediátorok a mediáció módszerének elsajátítása mellett több más módszer használatába is betekintést kapnak. Emellett olyan gyakorlati útmutatóval gazdagodnak, amely a tapasztalatunk szerint elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy valaki az elméleti tudás megszerzését követően el tudjon indulni a profi mediátorrá válás útján.

Winkler-Virág András

mediátori regisztrációs szám: 001871/1